wapperende vlag LHBTIQ+
image/svg+xml
Gepubliceerd op 19 juli 2023

UniQ: hulp bij seksuele oriëntatie en genderidentiteit

UniQ is een nieuw ambulant jeugdhulpteam speciaal voor jongeren ( 12-18 jaar) die ondersteuning nodig hebben bij het ontdekken van hun eigen genderidentiteit en/of seksuele oriëntatie. De hulpverlener werkt 1-op-1 met de jongere. Samen werken zij aan het ontdekken van iemands identiteit, het versterken van het eigen zelfbeeld en het omgaan met de sociale omgeving.  

Nieuws

Een gezonde identiteitsontwikkeling en het voorkomen van mentale klachten staat centraal. Jongeren leren bij UniQ hun eigen identiteit kennen, krijgen meer zelfvertrouwen, leren over gezond seksueel gedrag en kunnen beter omgaan met de (vaak negatieve) reacties uit hun omgeving. Als de jongere dat wil, wordt het gezin nauw betrokken in de begeleiding en behandeling, omdat de sfeer en de relaties binnen het gezin van invloed zijn op hun identiteitsontwikkeling. 

UniQ werkt met een multidisciplinair team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen. Zij werken cultuur-, religie- en traumasensitief.

Meer informatie en aanmelden

UniQ is een samenwerking van Levvel en Qpido. Qpido is onderdeel van Levvel en ondersteunt jongeren en professionals bij vragen over liefde, seksualiteit, relaties, het stellen van grenzen en diversiteit. Zodat alle jongeren seksueel veilig op kunnen groeien. 

UniQ (website Qpido)