Ik weet me geen raad met het gedrag van mijn kind

Zit u met de handen in het haar? Wordt het gedrag van uw kind steeds problematischer? Wordt uw gezinsleven beheerst door problemen van uw kind? Loopt de behandeling van uw kind vast of is er te weinig vooruitgang?

Bij de Bascule kunt u terecht als uw kind last heeft van ernstige of moeilijk te behandelen psychische problemen. Ook als er sprake is van meerdere (licht tot zware) psychische problemen, kan de Bascule helpen.

De Bascule is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Verschillende afdelingen hebben een TOPGGz keurmerk, deze afdelingen bieden zeer gespecialiseerde zorg.

Wat kan ik doen?

Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind? Of heeft u problemen met de opvoeding? Zoek dan hulp. U kunt terecht bij:

  • Het jeugd- of wijkteam (ook wel Ouder- en Kindteam of Centrum voor Jeugd en Gezin)
    Iedere gemeente heeft een team waar u met uw vragen terecht kunt. De medewerkers kunnen helpen met tips en adviezen, behandeling of een cursus.
  • Uw huisarts 
    De huisarts kan u verder helpen als u zich zorgen maakt over uw kind.
  • De school van uw kind 
    De intern begeleider van de school kan u helpen als u vragen heeft over de opvoeding en het gedrag van uw kind.

Als de problemen ernstig zijn of moeilijk te behandelen, is er gespecialiseerde hulp nodig. De huisarts of een jeugd- of wijkteam kan u dan doorverwijzen naar een gespecialiseerde organisatie zoals de Bascule.

Zoek een jeugd-/wijkteam in uw buurt