Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over de nieuwe werkwijze in de regio Amsterdam-Amstelland/Zaanstreek-Waterland. Als uw vraag er niet bij staat, dan kunt u uw vraag mailen naar het Centraal Aanmeld- en Informatiepunt (CAI): cai@debascule.com. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Voor een aanmelding bij de Bascule heeft is een perspectiefplan nodig. Daarin staat welke hulp de ouders en hun kind nodig hebben en welke doelen zij willen bereiken. Het Ouder- en Kindteam kan ouders helpen om een perspectiefplan maken, maar zij kunnen dit ook zelf doen. Tijdens het eerste gesprek op de Bascule bespreekt de behandelaar het perspectiefplan met de ouders en het kind. Vervolgens maakt de behandelaar een behandelplan. Hierin staat hoe we met elkaar gaan samenwerken om de doelen uit het perspectiefplan te bereiken. Het behandelplan is de rode draad in de behandeling. Lees meer over het behandelplan.

Een aanmelding is compleet als we een perspectiefplan of ingevuld aanmeldformulier en een toewijzing (JW 301) hebben ontvangen. Als deze gegevens compleet zijn, streven wij ernaar om binnen 6 weken te beginnen met de behandeling. Lees meer over het traject van aanmelding totĀ afsluiting behandeling.

Kunnen we helpen?

Receptie:

Bereikbaar tussen 7.30 en 18.00 uur

020 - 890 10 00 info@debascule.com

Vragen over aanmelden en behandelingen:

Centraal Aanmeld- en Informatiepunt: bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur

020 - 890 19 01 cai@debascule.com