Te jong om mee te denken? Nee hoor, bij de Bascule vinden wij het juist heel belangrijk dat kinderen ook mogen meedenken en een stem hebben. Daarom is er bij de Bascule een Kinderraad. In de Kinderraad zitten vier kinderen van 12 jaar of jonger. Bij de Bascule leren wij heel veel van hen. Zo vertelde de Kinderraad dat veel kinderen vragen hadden over boosheid. De Kinderraad besloot om kinderen bij de Bascule te vragen wat ze het liefste wilden als zij boos waren en wat er dan nodig was op de groep. De kinderen mochten die vraag op papier beantwoorden en zo kon de Kinderraad hier weer met medewerkers van Bascule over praten.
Soms komen medewerkers van de Bascule ook bij de Kinderraad. Zij vertellen dan wie zij zijn en wat zij doen en vragen dan aan de Kinderraad wat zij ergens van vinden.

Ideeën

Heb jij ideeën of tips voor de Kinderraad? In de centrale hal (bij de receptie) van de Bascule in Duivendrecht hangt de ideeënbus van de Kinderraad. Er hangt ook een ideeënbus bij de ingang van de Pionier, de school van de Bascule. Daar mag je jouw ideeën instoppen. Als je ouders of verzorgers ideeën hebben of goede tips, mogen zij daar ook een bericht achterlaten.

Wil je zelf in de Kinderraad?

Je bent van harte welkom! Als je mee wilt doen, of als je vragen hebt, kan je een mailtje sturen naar kinderraad@debascule.com. Je kan het ook aan de groepsleiding doorgeven, dan zorgen zij dat de Kinderraad contact met jou opneemt.