Salaris

De inschaling hangt af van de kennis, opleiding en ervaring die je hebt. Naast het salaris ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Lees voor meer informatie ons beloningsbeleid.

Contract

Wij bieden nieuwe medewerkers in principe een contract voor één jaar. Daarbij hebben we de intentie dit contract om te zetten naar een vast contract.

Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Als je bij ons wilt komen werken, vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze verklaring kun je aanvragen bij de afdeling burgerzaken van de gemeente waarin je woonachtig bent.

Werkweek

Een volledige werkweek is 36 uur. In veel gevallen behoort parttime werken tot de mogelijkheden. De werktijden stellen we in overleg vast.

Verlof

Het basisverlof bij een fulltime dienstverband is 201 vakantie-uren per jaar conform CAO GGZ en 200 vakantie-uren per jaar conform CAO jeugdzorg.

Pensioenvoorziening

De medewerkers van de Bascule zijn bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn verzekerd van een goede pensioenvoorziening.

Ziektekostenvoorziening

Met de zorgverzekeraars IZZ, Agis, Zilveren Kruis Achmea, VGZ en Zorg & Zekerheid heeft de Bascule afspraken gemaakt. Als je kiest voor één van deze zorgverzekeraars dan ontvang je een korting op de verzekeringspremie.

Overige arbeidsvoorwaarden

Met ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden kun je als werknemer bepaalde arbeidsvoorwaarden ruilen tegen andere arbeidsvoorwaarden. Naast aantrekkelijke vormen van bedrijfsspaarregelingen, kun je kiezen uit diverse varianten vanuit de op jouw toepasbare CAO.

CAO

Voor de meeste medewerkers van de Bascule geldt de CAO voor de GGZ. Een aantal medewerkers vallen onder een ander CAO. Zo vallen de medewerkers van Therapeutische pleegzorg onder de CAO Jeugdzorg. De medewerkers van de Pionier en de Professor Waterinkschool vallen onder de CAO Onderwijs.