Alle zaken die te maken hebben met de opname, de behandeling of hoe er met een cliënt is omgegaan kunnen met de patiëntenvertrouwenspersoon besproken worden. Ook kan de patiëntenvertrouwenspersoon helpen bij klachten. De vertrouwenspersoon is niet in dienst van de Bascule, maar werkt vanuit de onafhankelijke stichting Patiëntenvertrouwenspersoon.

Voor wie is de patiëntenvertrouwenspersoon?

De patiëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van de Bascule.
Klik hier voor de folder volwassenen.
Klik hier voor de folder jongeren.

Wat doet de patiëntenvertrouwenspersoon?

Onze patiëntenvertrouwenspersoon is de belangenbehartiger van onze cliënten. Alle zaken die te maken hebben met de opname, de behandeling of hoe er met een cliënt is omgegaan kunnen besproken worden. Ook kan de patiëntenvertrouwenspersoon helpen bij klachten. Cliënten kunnen hun klacht bespreken met de vertrouwenspersoon, waarna ze samen bekijken wat er met de klacht moet gebeuren. Elke cliënt kan bij de patiëntenvertrouwenspersoon terecht voor uitleg en advies, maar bijvoorbeeld ook voor bemiddeling of het voorbereiden van een gesprek over een wens of een klacht. De lijst van onderwerpen (van vragen en klachten) geven een goed beeld van de werkzaamheden van de patiëntenvertrouwenspersoon.

Hoe kan ik de patiëntenvertrouwenspersoon bereiken?

Cliënten die zijn opgenomen bij de Bascule kunnen contact opnemen met Manna Ellen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 33 63 82 56 of per e-mail: m.ellen@pvp.nl. 

De stichting Patiëntenvertrouwenspersoon is te bereiken via: 0900 444 8888 (10 cent per minuut). De helpdesk van de Patiëntenvertrouwenspersoon is bereikbaar op:
  • Maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur
  • Zaterdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur 
De helpdesk van de Patiëntenvertrouwenspersoon is niet geopend op feestdagen. U kunt ook via de chat contact met de helpdesk opnemen. De chat is open van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en bereikbaar via www.pvp.nl. U kunt ook mailen, het e-mailadres is helpdesk@pvp.nl. Binnen een paar dagen kunt u een reactie verwachten.

Meer informatie over de helpdesk van de Patiëntenvertrouwenspersoon kunt u lezen in de folder "Vragen en klachten over de GGZ". Deze folder is verkrijgbaar bij uw GGZ-instelling of hier te downloaden.


Kunnen we helpen?

Receptie:

Bereikbaar tussen 7.30 en 18.00 uur

020 - 890 10 00 info@debascule.com

Vragen over aanmelden en behandelingen:

Centraal Aanmeld- en Informatiepunt: bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur

020 - 890 19 01 cai@debascule.com