’Praten, een kwestie van doen’ is een individuele behandeling voor kinderen van 3 tot 12 jaar met selectief mutisme. Het bijzondere aan deze behandeling is dat hij op school, peuterspeelzaal of crèche wordt gegeven omdat dat de plek is waar het kind niet durft te praten. De Bascule doet onderzoek naar de effectiviteit van deze behandeling.

Voor dit onderzoek zoeken wij naast (ouders van) kinderen met selectief mutisme ook (ouders van) kinderen zonder selectief mutisme. Lees hier meer over dit onderzoek. 

Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met Chaya Rodrigues Pereira: c.rodriguespereira@debascule.com.

In dit onderzoek kijken we of erfelijkheid een rol speelt bij selectief mutisme. Om dit te kunnen onderzoeken vragen we kinderen die in behandeling zijn bij de Bascule voor selectief mutisme om speeksel af te staan. Dit doen we op verschillende momenten in de behandeling. Om het verloop van de behandeling beter te kunnen volgen vragen we de ouders of verzorgers om op deze meetmomenten een aantal vragenlijsten in te vullen. Daarnaast worden zij geïnterviewd over de voortgang van de behandeling. Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met Judith Ensink: j.ensink@debascule.com.