Misschien denk je wel eens dat je echt de enige bent die last heeft van dwang, angst of tics. Dat is echt niet zo. Er zijn veel meer mensen die met deze problemen worstelen… en vaak ook hele bekende mensen:

Zayn Malik

Deze ex-zanger van One Direction kon laatst niet optreden wegens zijn angststoornis. Hij besloot eerlijk te zijn over de reden waarom hij het optreden af zei om zo het taboe rondom de stoornis te doorbreken en anderen met dezelfde problemen te steunen. Lees zijn verhaal. 

Brigitte Nijman

Musicalster Brigitte Nijman heeft zelf een blog geschreven waarin ze vertelt dat ze last heeft van dwang. Ze moet onder andere de traptreden tellen. Lees hier haar blog

Simon Keizer

Deze zanger van het duo Nick en Simon heeft misofonie. Mensen met misofonie ervaren gevoelens van irritatie, walging en/of woede met het horen van geluiden die op zich onschuldig zijn. Lees meer over Simon en misofonie.

Katja Schuurman

Actrice Katja Schuurman vertelt in het tv-programma '24 uur met…' dat zij last heeft van dwangneurose en teldwang. "Het zit me in de weg bij het genieten van het leven", legt ze uit. Kijk hier de aflevering.

Katy Perry

Deze bekende zangeres is bang in het donker. Dit vertelt ze in een interview met het Britse radiostation Radio Times. Als haar vriend Russell Brand niet naast haar ligt, slaapt ze altijd met een lichtje aan.

Adele

De beroemde zangers Adele heeft niet alleen last van paniekaanvallen, maar heeft ook last van sociale angst en ernstige podiumangst. Optreden voor een groot publiek kan voor iedereen spannend en beangstigend zijn, maar bij Adele waren de angsten al lang aanwezig voordat zij op een podium ging staan.

Johnny Depp

Johnny Depp is misschien wel een van de populairste acteurs in de wereld, maar ook hij heeft al jarenlang last van paniekaanvallen. Hij spreekt niet vaak over zijn angsten, maar het is wel bekend dat hij regelmatig last heeft van paniekaanvallen.

David Beckham

De wereldberoemde voetballer David Beckham heeft last van een obsessieve compulsieve stoornis. Het gaat om een vorm van controledwang. Hij wil dat alles in huis symmetrisch is en alles moet even getallen hebben. Hij gooit etenswaren weg als hij een oneven aantal in de koelkast aantreft of is bezig met het uitlijnen van meubels.