DAT is er voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 23 jaar met een ernstige dwang-, angststoornis of tics. Het DAT is er voor kinderen, jongeren en hun ouders of verzorgers uit heel Nederland. (Inwoners van de gemeenten de Ronde Venen, Stichtse Vecht, Woerden, Montfoort en Oudewater hebben vooraf toestemming nodig van het wijkteam voordat wij met de behandeling kunnen starten).

Aanmelden
Als je bij de Bascule in behandeling wilt, heb je een verwijzing nodig. Lees meer over de aanmeldprocedure.
De Bascule is de plek voor de behandeling van ingewikkelde psychische klachten. Als je bij ons wordt aangemeld kijken we of jij ook echt de hulp van de Bascule nodig hebt. Als lichtere hulp voldoende is, dan kan je beter bij een andere organisatie geholpen worden. Zo zorgen we er samen voor dat er gespecialiseerde hulp is voor de kinderen en jongeren die dat echt nodig hebben.

Wachttijden
Als je veel last hebt van dwang, angst of tics, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. En hoe eerder een behandeling start, hoe beter. Daarom zetten wij ons in om je zo snel mogelijk te helpen. Soms is er voor bepaalde behandelingen een wachttijd. Dan kan het gebeuren dat je enkele weken tot soms maanden moet wachten voordat wij jou en je ouders of verzorgers voor een eerste gesprek kunnen uitnodigen. Lees meer over de wachttijden.