DAT is een van de expertisecentra van de Bascule. DAT Is een afkorting voor Dwang, Angst en Tics. Kinderen en jongeren met moeilijk behandelbare, complexe of zeldzame aandoeningen op het gebied van dwang, angst en tics kunnen hier terecht. Wij kunnen helpen met diagnostisch onderzoek en behandeling. De behandelingen worden gegeven op de polikliniek, de dagbehandelingsgroepen en de klinische groepen. Bij de Bascule bieden wij behandelingen aan voor kinderen en jongeren t/m 23 jaar. 

Achteraf hebben we veel te lang doorgemodderd, de dwanggedachten van Janine werden steeds heftiger. Al in het eerste gesprek met de psycholoog van het centrum wisten we: hier zitten mensen die het echt snappen……
moeder van een 13-jarig meisje met dwanghandelingen


Het expertisecentrum DAT biedt zeer gespecialiseerde (zogenoemde topklinische en topreferente) zorg. In het centrum wordt, in samenwerking met universiteiten, wetenschappelijk onderzoek gedaan. Voortdurend wordt er gezocht naar mogelijkheden om de behandelingen nog effectiever en klantvriendelijker te maken.

Andere instellingen voor geestelijke gezondheidszorg kunnen terecht bij het expertisecentrum DAT voor consulten en second opinions. Bent u een hulpverlener of behandelaar en wilt u contact met DAT, klik hier.

TOPGGz

Expertisecentrum DAT draagt het keurmerk TOPGGz. Daar zijn wij heel trots op. Dit keurmerk wordt alleen gegeven aan afdelingen of centra die hoogspecialistische zorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en hun kennis hierover delen. Tijdens het jubileumcongres van TOPGGz op 8 maart 2017 heeft het expertisecentrum DAT opnieuw het TOPGGz keurmerk uitgereikt gekregen.

Lees meer over deze TOPGGz afdeling