Intensieve behandelweek voor kinderen en jongeren met dwang

02 juli

15 tm 19 juli 2019

Het expertisecentrum DAT (Dwang, Angst en Tics) van de Bascule organiseert een intensieve behandelweek voor kinderen en jongeren met een dwangstoornis. Deze behandelweek is bedoeld voor kinderen en jongeren met een dwangstoornis (OCS). De intensieve behandelweek kan hen een boost geven om hun dwang weer meer te kunnen bedwingen.

Voor wie?
De intensieve behandelweek is er voor kinderen en jongeren van 8 tot 21 jaar met een dwangstoornis. Bijvoorbeeld kinderen en jongeren die al bij de Bascule in poliklinische behandeling zijn en waarvoor een therapiecontact van één keer per week niet voldoende is. Of kinderen en jongeren die na een poli-, dag- of klinische behandeling bij de Bascule nog wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bij deze behandelweek willen we kijken of ook kinderen en jongeren die elders in behandeling zijn kunnen meedoen.

Wanneer?
De eerst volgende intensieve behandelweek is van 15 juli tot en met 19 juli. Kinderen en jongeren die aan de intensieve behandelweek meedoen, moeten alle vijf dagen aanwezig zijn van 10:00 tot 15:00 uur. De intensieve behandelweek gaat door als er voldoende deelnemers zijn. Uiterlijk dinsdag 9 juli beslissen we of de week door gaat.

Meer weten?
Download hier de flyer over de intensieve behandelweek.

Aanmelden
Als uw kind al bij de Bascule in behandeling is, kan de huidige behandelaar uw kind aanmelden voor de intensieve behandelweek dwang, via Marit van Zuthem, m.vanzuthem@debascule.com

Als uw kind (nog) niet bij de Bascule in behandeling is, kunt u telefonisch contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. U kunt dan bellen tijdens het telefonisch spreekuur: op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur, via 020 – 890 10 00 (vragen naar het telefonisch spreekuur van het expertisecentrum DAT).

Lees meer over de behandeling van dwangklachten