Intensieve behandelweek dwang voor kinderen en jongeren

19 december 2019

17 tot en met 21 februari 2020

Update:  De intensieve behandelweek dwang gaat door! De groep zit helemaal vol. Op dit moment is het niet mogelijk om nog kinderen of jongeren aan te melden voor de intensieve behandelweek. In april/mei organiseren we waarschijnlijk weer een intensieve behandelweek voor kinderen en jongeren met een dwangstoornis. Meer nieuws volgt via de website en social media.

Het expertisecentrum DAT (Dwang, Angst en Tics) van de Bascule organiseert een intensieve behandelweek voor kinderen en jongeren met een dwangstoornis.

De intensieve behandelweek is bedoeld voor kinderen en jongeren met een dwangstoornis (OCS), die al bij de Bascule in poliklinische behandeling zijn en waarvoor een therapiecontact van één keer per week niet voldoende is. Ook kinderen/jongeren die na een poli-, dag- of klinische behandeling bij de Bascule nog wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, kunnen aan de intensieve behandelweek meedoen. De intensieve behandelweek kan hen een boost geven om hun dwang weer meer te kunnen bedwingen.

We kijken of ook kinderen en jongeren die elders in behandeling zijn, mee kunnen doen. Daarbij is een goede overdracht over de inhoud van de behandeling erg belangrijk. We denken er ook over om dan therapeuten van externe cliënten mee te laten draaien, zodat zij de behandeling bij hun eigen instelling poliklinisch kunnen voortzetten.

Wanneer
De week duurt 5 dagen van 10:00 tot 15:00 u. De eerst volgende intensieve behandelweek is: 17 tot en met 21 februari. De week gaat door als er voldoende deelnemers zijn. Uiterlijk 10 februari beslissen we of de week door gaat.

Meer weten?
Lees hier de informatiebrief met meer informatie over de inhoud van de intensieve behandelweek dwang.

Aanmelden
Als uw kind al bij de Bascule in behandeling is, kan de huidige behandelaar uw kind aanmelden voor de intensieve behandelweek dwang, via Marit van Zuthem, m.vanzuthem@debascule.com.
Als uw kind (nog) niet bij de Bascule in behandeling is, kunt u telefonisch contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. U kunt dan bellen tijdens het telefonisch spreekuur, elke woensdag van 13.00 tot 14.00 uur, via 020 – 890 10 00 (vragen naar het telefonisch spreekuur DAT).