"Fijn dat mama ook bij de therapie mocht blijven"

Ik heb therapie gevolgd bij de Bascule omdat ik last had van tics en ook van nare gedachtes. Ik heb geleerd van mijn therapeut hoe ik moet omgaan met mijn tics en deze gedachtes. Ik weet nu welke tegenbewegingen bij welke tics horen. Ik kan mijn tics nu vaak uitstellen voor een bepaalde tijd. Ook weet ik wat ik moet doen bij nare gedachtes. Ik heb op dit moment weinig last van mijn tics en van nare gedachtes. Als ik een nieuwe tic krijg, weet ik nu hoe ik die moet aanpakken met een tegenbeweging.
Uit de gesprekken bij de Bascule ging ik meestal weg met een goed gevoel omdat ik weer wat geleerd had. Wel was ik altijd een beetje moe omdat het veel energie kost om te oefenen tegen de tics en de gedachtes. Ik vond de therapeut heel aardig en ik vond het fijn dat mama ook steeds bij de therapie mocht blijven. Ik vond het altijd leuk dat ik op het einde mocht vertellen wat wij die avond zouden gaan eten.
Het oefenen thuis vond ik het minst leuk omdat het heel erg moeilijk was en ook veel energie kostte. Ik kon op het oefenmoment niet echt een activiteit doen omdat ik alleen maar bezig was met de tic aanvoelen komen en de tegenbeweging oefenen.
Ik vond het fijn dat de therapie eerst langzaam werd afgebouwd en dat er steeds wat meer weken tussen zaten. Ik vond het wel jammer dat de therapie ging stoppen want ik vond de therapie altijd gezellig.
Mijn tip voor andere kinderen die last hebben van tics of nare gedachtes: goed oefenen, dan ben je sneller klaar en heb je sneller je tics en gedachtes onder controle.

* Dit verhaal is geschreven door iemand die bij de Bascule in behandeling is geweest. De foto bij het verhaal is een foto van een model.

Lees meer ervaringen van kinderen, jongeren, ouders en behandelaarrs

Wij zijn er voor jou!

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Lilian de Waal Malefijt

orthopedagoog in opleiding

Leonie Tielen

orthopedagoog

Chaim Huyser

kinder- en jeugdpsychiater

Willemijn van Vlerken

PMTO therapeut en supervisor

Marjolein Bus

cognitief gedragstherapeut

Ingrid Hunsel

onderwijsassistent op de Pionier

Alies Heerma

kinder- en jeugdpsychiater

Ingeborg Visser

GZ-psycholoog / gedragstherapeut


Kunnen we helpen?

Receptie:

Bereikbaar tussen 7.30 en 18.00 uur

020 - 890 10 00 info@debascule.com

Vragen over aanmelden en behandelingen:

Centraal Aanmeld- en Informatiepunt: bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur

020 - 890 19 01 cai@debascule.com