"Ik kom hier elke dag met plezier en ga zonder stress naar huis”

Jahaira de Lima was klaar met haar secretaresse-opleiding toen ze bedacht dat de mbo-opleiding voor sociaaljuridische dienstverlening misschien ook wel boeiend was. Maar ze werd zwanger en stopte met de opleiding. Kort daarna begon het weer te kriebelen en wilde ze toch weer verder leren. Ze deed de opleiding tot medisch secretaresse en was tijdens die studie de steun en toeverlaat achter de receptie van het Steunpunt Antillianen en Arubanen. Toen ze klaar was met de studie ging ze aan de slag in het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), maar na twee maanden stapte ze over naar de Bascule. Eerst als receptioniste, maar na een interne sollicitatie kon ze aan de slag als medewerker van de zorgadministratie. Dat doet ze nu al ruim vier jaar met veel plezier.

Kinderen

“Ik heb twee kinderen. Het fijne hier is dat kinderen en mijn werk prima te combineren zijn. Na school gaan ze naar de opvang en ik kan op tijd met mijn werk stoppen om ze op te halen. Ik werk vier dagen van half negen tot vijf en dat is goed te doen.”

Inhoud van het werk

“Mijn werk is heel afwisselend. Het varieert van notuleren bij verschillende vergaderingen zoals cliëntbesprekingen tot het opbouwen van de dossiers. Ik zorg ook voor het afmelden van de cliënten en het afsluiten van de dossiers. Een collega hier regelt alle aanmeldprocedures. Het klinkt misschien wat soft, maar ik kom hier elke dag met plezier en ik ga zonder stress weer naar huis. Dat vind ik belangrijk.”

Collega’s

“Weet je wat ik hier nou zo op prijs stel? Mijn collega’s zijn niet alleen prettig en leuk, maar ze geven ook complimenten. Dat is bijzonder, hoor. Ik ken niet zo heel veel plekken waar ze dat doen. Wij ondersteunen elkaar hier echt. En ik krijg hier ook altijd het gevoel dat iedereen gelijk is. Je ziet ook niet meteen het verschil tussen de psychiater, de pedagoog en de medewerker van de zorgadministratie. Iedereen is gelijk en vragen zijn altijd welkom. Dat maakt de sfeer goed.”

Werkgever

“Je kunt je hier goed ontwikkelen. De Bascule geeft je veel mogelijkheden om door te groeien. Veel cursussen en opleidingen. En dat zeg ik niet om te slijmen, hoor. Het is wel zo dat de opleidingen vooral gericht zijn op bepaalde beroepen. Zelf zou ik bijvoorbeeld in de richting van managementassistent kunnen doorgroeien. Wel zou de Bascule wat meer aan de voorzieningen voor de medewerkers kunnen doen. Er is de laatste jaren nogal wat afgeknabbeld van de extraatjes die het werk prettig maken. Ik zal je een voorbeeld geven: wat mij betreft mag de Cup-a-Soup machine vandaag nog terugkomen. Toch is het verloop hier niet hoog.”

Over tien jaar

“Ik zie mezelf over tien jaar best nog zitten bij de Bascule maar misschien niet meer in deze functie. Ik vind dat je jezelf moet ontwikkelen en dat wil ik de komende jaren ook gaan doen. Dus als het kan wil ik die opleiding tot managementassistent gaan doen. En mocht ik dan nog meer willen, dan kan dat ook. Daar komt bij dat de Bascule ook blijft groeien, dus er komen steeds nieuwe mogelijkheden bij.”

Vrienden en kennissen

“Ja, ik ben een goede ambassadeur voor de Bascule. Als een van mijn vriendinnen een andere baan zoekt, raad ik de Bascule aan. Als het bij ze past natuurlijk. Vacatures stuur ik ook altijd door. Het is echt relaxt werken hier. En waar anders zeggen collega’s tegen je dat je straalt of iets heel goed gedaan hebt? Daar groei je toch van...”

Lees meer ervaringen van kinderen, jongeren, ouders en behandelaarrs

Wij zijn er voor jou!

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Lilian de Waal Malefijt

orthopedagoog in opleiding

Leonie Tielen

orthopedagoog

Chaim Huyser

kinder- en jeugdpsychiater

Willemijn van Vlerken

PMTO therapeut en supervisor

Marjolein Bus

cognitief gedragstherapeut

Ingrid Hunsel

onderwijsassistent op de Pionier

Alies Heerma

kinder- en jeugdpsychiater

Ingeborg Visser

GZ-psycholoog / gedragstherapeut

Kunnen we helpen?

Receptie:

Bereikbaar tussen 7.30 en 18.00 uur

020 - 890 10 00 info@debascule.com

Vragen over aanmelden en behandelingen:

Centraal Aanmeld- en Informatiepunt: bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur

020 - 890 19 01 cai@debascule.com