"Eindelijk dwangvrij!"

Hoi, ik ben Fanny. Ik had dwang en het beïnvloedde echt mijn leven. Ik kon niet meer doen wat ik wilde doen. Mijn dwang was dat ik dingen extreem netjes moest zetten in mijn kamer en dat ik heel lang bezig was met het ochtend- en avondritueel. Tijdens mijn behandeling zijn we er ook achter gekomen dat ik met schoolwerk ook dwang heb. Het draaide er eigenlijk gewoon allemaal om dat al die dingen goed moesten voelen, ik had geen specifieke gedachtes.

Ik ben begonnen met een poliklinische behandeling ergens anders dan de Bascule, maar dat hielp niet genoeg. Toen moest ik van mijn ouders naar de klinische behandeling bij de Bascule. Ik wilde vanaf het begin helemaal niet en ik vond het heel erg om te gaan. Maar toen ik er nog maar 1 dag zat, voelde ik me er echt al helemaal thuis! Waarschijnlijk denk je nu: Jaja, dat zal wel, maar het is echt waar. Alle jongeren die er zitten zijn zo lief en het is er ook echt super leuk en gezellig. Je denkt natuurlijk dat je ergens zit voor je behandeling en dat het daar waarschijnlijk helemaal niet leuk is, maar het is er gewoon echt leuk! Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik het daar zo gezellig kon hebben en al helemaal niet dat ik daar vrienden zou gaan maken. We hadden altijd veel lol en we hadden ook speciale groepswoordjes, dat waren onze 'inside jokes'. Het was echt een hele hechte groep! Dus maak je geen zorgen, het is er niet eng, maar ook gewoon hartstikke gezellig!

De behandeling werkte echt heel goed. De sociotherapeuten waren super lief, ze hadden alle aandacht voor me en ik kreeg intensieve begeleiding. In het begin ging ik wel vooruit, maar was het nog wel heel moeilijk en ging het nog niet snel genoeg. Uiteindelijk ben ik ook met medicatie begonnen en toen ging het al heel snel veel beter. Dat kwam niet alleen door de medicatie, maar ook doordat je verder in de behandeling bent, dat het dan makkelijker wordt en je sneller vooruit gaat. Dus maak je geen zorgen als het in het begin nog niet zo snel gaat, dat komt wel, het zal sneller gaan! Bijna iedereen in mijn groep zei hetzelfde en het is ook echt zo.

Nu ben ik inmiddels weer thuis na 5 maanden bij de Bascule te zijn geweest. Ik ben echt heel blij dat ik gegaan ben, want nu ben ik eigenlijk gewoon helemaal dwangvrij! Er zijn nog steeds wel dingetjes waar ik nog op moet letten en ik zal moeten blijven oefenen om ervoor te zorgen dat het zo goed blijft gaan, maar ik ben super blij met het resultaat, dit had ik van te voren nooit gedacht. Ik kan weer alles doen wat ik wil!

Ik wil iedereen die dit leest en net zoiets meemaakt als dat ik mee heb gemaakt heel veel sterke en succes wensen en je kan het, het komt goed!

* Dit verhaal is geschreven door iemand die bij de Bascule in behandeling is geweest. De foto bij het verhaal is een foto van een model.

Lees meer ervaringen van kinderen, jongeren, ouders en behandelaarrs

Wij zijn er voor jou!

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Lilian de Waal Malefijt

orthopedagoog in opleiding

Leonie Tielen

orthopedagoog

Chaim Huyser

kinder- en jeugdpsychiater

Willemijn van Vlerken

PMTO therapeut en supervisor

Marjolein Bus

cognitief gedragstherapeut

Ingrid Hunsel

onderwijsassistent op de Pionier

Alies Heerma

kinder- en jeugdpsychiater

Ingeborg Visser

GZ-psycholoog / gedragstherapeut


Kunnen we helpen?

Receptie:

Bereikbaar tussen 7.30 en 18.00 uur

020 - 890 10 00 info@debascule.com

Vragen over aanmelden en behandelingen:

Centraal Aanmeld- en Informatiepunt: bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur

020 - 890 19 01 cai@debascule.com