"We werden betrokken en konden meedoen en meehelpen"

Onze zoon had last van dwang. Het beheerste voordat hij werd opgenomen zijn hele leven. Hij kon niks meer en wilde eigenlijk niet meer leven.
Op het moment dat hij de Bascule inging is er een knop omgegaan. Hij voelde dat hij hier geholpen kon worden en heeft hier ook het vertrouwen in gehad. In tegenstelling tot het voorgaande traject.
Ondanks dat het verschrikkelijk is om als ouders je kind weg te moeten brengen voor opname, was het ook fijn. Hier kon hij de hulp krijgen die hij nodig had. En ook wij de begeleiding die wij nodig hadden om hem weer te helpen op de goede manier. Het kon zo echt niet langer.
De behandeling heeft inzicht gegeven in wat het nou eigenlijk inhield: dwang. En wat dat voor hem betekende. Dat was heel heftig. Het hele plan van aanpak zit geweldig in elkaar.
De gesprekken bij het ophalen voor het weekend en het bespreken van de afspraken en de evaluatie bij het terugbrengen werkten goed. Ook de gesprekken bij het bezoek of via de telefoon. Ook de positieve manier van benaderen van het probleem en het bepraten gaf een goed gevoel.
Eerst stonden we er als ouders maar naast. Hier werden we betrokken en ook konden we meedoen en meehelpen. Kregen we handvatten om het te begrijpen, mee om te gaan en te coachen. Vooral de strakke afspraken voor het coachen waren heel fijn. Zo wisten we allemaal wat wel en wat niet. Ook dat je altijd kon bellen was een fijn idee/gevoel.
Heel bijzonder was de ambulante begeleiding thuis. Dat is ook een belangrijk onderdeel van de therapie. Dat heeft ook veel opgeleverd. Maatwerk. En was ook van grote waarde. De evaluatiegesprekken met de “hele ploeg” waren ook goed. Allemaal bij elkaar en horen van elkaar wat we ervan vonden en over dachten.
Onze zoon heeft keihard gewerkt en het snel en goed gedaan. Hij mocht al na 4 maanden weg bij de Bascule. Wat me het meest heeft geraakt was de bevlogenheid van iedereen die er werkte. Hoe ze meeleefden en zo ontzettend trots op hem zijn.
We denken met een warm gevoel terug aan de Bascule. Het was de redding voor onze zoon en hij heeft z’n leven weer terug gekregen. Inmiddels is hij volop bezig met z’n nieuwe leven en doet hij het erg goed. Hij is zich nog steeds verder aan het ontwikkelen.
We wensen andere ouders toe dat ze gelijk bij de Bascule terecht komen en dus zo gelijk de juiste hulp krijgen voor hun kind. Wij zijn ontzettend blij dat hij daar zo goed geholpen is en zich heeft kunnen ontwikkelen tot een normaal functionerende jong volwassene. We hebben veel respect en waardering voor de mensen die bij de Bascule werken. Zonder jullie was het niet gelukt. Heel erg bedankt.

* Dit verhaal is geschreven door de ouder(s)/verzorger(s) van een kind dat bij de Bascule in behandeling is geweest. De foto bij het verhaal is ter illustratie, de perso(o)nen op de foto is/zijn niet de schrijver(s) van het verhaal. 

Lees meer ervaringen van kinderen, jongeren, ouders en behandelaarrs

Wij zijn er voor jou!

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Lilian de Waal Malefijt

orthopedagoog in opleiding

Leonie Tielen

orthopedagoog

Chaim Huyser

kinder- en jeugdpsychiater

Willemijn van Vlerken

PMTO therapeut en supervisor

Marjolein Bus

cognitief gedragstherapeut

Ingrid Hunsel

onderwijsassistent op de Pionier

Alies Heerma

kinder- en jeugdpsychiater

Ingeborg Visser

GZ-psycholoog / gedragstherapeut

Kunnen we helpen?

Receptie:

Bereikbaar tussen 7.30 en 18.00 uur

020 - 890 10 00 info@debascule.com

Vragen over aanmelden en behandelingen:

Centraal Aanmeld- en Informatiepunt: bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur

020 - 890 19 01 cai@debascule.com