De moeder van Thomas (13 jaar)

"Mijn zoon heeft laten zien dat hij een vechter is"

Nadat mijn zoon eerst bij een totaal verkeerde therapeutische hulp steeds dieper wegzakte in zijn dwangstoornis, ben ik bij de Bascule (AMC) terecht gekomen. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam terecht bij de Bascule en las een interview van dr. E. de Haan. Het leek wel of er eindelijk iemand ‘begreep’ wat er met mijn kind aan de hand was.
Na het intake traject is mijn zoon met poliklinische behandeling gestart. Al vrij snel werd duidelijk dat hij al zo diep was weggezakt, dat dagbehandeling bij de Bascule in Duivendrecht noodzakelijk was. Het lukte hem zelf niet meer om de dag door te komen, zonder dat elk moment zijn leven beheerst werd door zijn dwang en dwanghandelingen. Daar is hij 6 weken intensief behandeld en heel langzaam zagen wij thuis onze zoon weer zichzelf worden.
Na de bovenstaande periode is hij een jaar lang nog in therapie geweest op de polikliniek. Elke week, elke maand zagen we hem steeds meer zichzelf worden. Ook is er een enorme terugval geweest, maar mede door de oefeningen die hem geleerd waren, lukte het hem om daar ook weer snel uit te komen.
Wat ik als moeder geleerd heb, is dat de therapeuten en mijn zoon ook mij hebben geleerd hoe de dwang werkt in het hoofd van mijn zoon. Door heel veel praten en luisteren begreep ik hem en begreep ik ook waarom hij de dingen deed zoals hij die deed.
Dankbaar ben ik voor de aangereikte hulp. Het was voor mij een hele verdrietige periode, waar de wanhoop zegevierde. Je kind op deze manier zien te lijden was zo pijnlijk. Maar wat een bergen werk heeft hij verzet, samen met zijn therapeuten. Mijn zoon heeft laten zien dat hij een vechter is. De Bascule ben ik ontzettend dankbaar voor hun kennis en expertise, het geduld en alle adviezen.

* Dit verhaal is geschreven door de ouder(s)/verzorger(s) van een kind dat bij de Bascule in behandeling is geweest. De foto bij het verhaal is ter illustratie, de perso(o)nen op de foto is/zijn niet de schrijver(s) van het verhaal. 

Lees meer ervaringen van kinderen, jongeren, ouders en behandelaarrs

Wij zijn er voor jou!

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Moenja Bouaoud

GZ-psycholoog

Lilian de Waal Malefijt

orthopedagoog in opleiding

Leonie Tielen

orthopedagoog

Chaim Huyser

kinder- en jeugdpsychiater

Willemijn van Vlerken

PMTO therapeut en supervisor

Marjolein Bus

cognitief gedragstherapeut

Ingrid Hunsel

onderwijsassistent op de Pionier

Alies Heerma

kinder- en jeugdpsychiater

Ingeborg Visser

GZ-psycholoog / gedragstherapeut

Kunnen we helpen?

Receptie:

Bereikbaar tussen 7.30 en 18.00 uur

020 - 890 10 00 info@debascule.com

Vragen over aanmelden en behandelingen:

Centraal Aanmeld- en Informatiepunt: bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur

020 - 890 19 01 cai@debascule.com