Als academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie onderhouden wij nauwe banden met het AMC (Universiteit van Amsterdam), de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum. Daarnaast hebben wij een eigen onderzoeksorganisatie: PI Research. Vanuit onze academische functie houden wij ons onder andere bezig met opleiding, onderzoek en onderwijs.

Lees meer over:

Vakgroepen

Om onze cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk dat onze behandelaren goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarom maakt elke behandelaar deel uit van één of meerdere expertisegroepen. In een expertisegroep zitten behandelaren die gespecialiseerd zijn in een specifieke kinder- en jeugdpsychiatrische stoornis. De expertisegroepen zijn gekoppeld aan een vakgroep. Er zijn vier vakgroepen:

  • vakgroep Emotionele stoornissen
  • vakgroep Trauma en Gezin
  • vakgroep Forensisch en Gedrag
  • vakgroep Ontwikkelingsstoornissen

In deze vakgroepen delen we we kennis met elkaar, doen wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelen nieuwe behandelmethoden. Zo begrijpen we complexe problemen steeds beter en kunnen we deze beter behandelen.

TOPGGz

De Bascule biedt gespecialiseerde psychische hulp voor kinderen, jongeren en gezinnen. Verschillende afdelingen hebben een TOPGGz keurmerk. Dit keurmerk wordt gegeven aan afdelingen of centra die zeer gespecialiseerde zorg leveren, wetenschappelijk onderzoek en innovatieve behandelingen uitvoeren en hun kennis hierover delen. Bascule afdelingen die het TOPGGz keurmerk hebben zijn: 


De Bascule organiseert regelmatig interessante - vaak wetenschappelijke - bijeenkomsten over ontwikkelingen in de jeugdhulp. In de agenda vindt u een overzicht van deze bijeenkomsten.    

Een overzicht van onze activiteiten in de afgelopen jaren:


2018 Symposium De behandeling van angst bij kinderen en jongeren op basis van CGT en Geweldloos Verzet 2017 Symposium Het psychisch kwetsbare kind 2017 Referatencyclus 1+1=3 De meerwaarde van samenwerking in de jeugdhulp 2016 Referatencyclus De Krenten uit de pap 2015 Referatencyclus DSM 5