Met de behandeling willen we bereiken dat kinderen, jongeren en hun ouders of verzorgers weer grip op hun eigen leven krijgen. Zodat het kind of de jongere weer de dingen kan doen die bij zijn of haar leeftijd horen: bijvoorbeeld weer naar school gaan en met vrienden leuke dingen doen.

Samen met de ouders of verzorgers, het kind of de jongere werken we aan het verminderen van de psychische klachten. De behandeling richt zich niet alleen op het kind of de jongere. Omdat de problemen ook invloed hebben op de rest van het gezin, is er in de behandeling ook aandacht voor hen. Samen werken we aan een betere sfeer in het gezin.

De behandeling bij de Bascule stopt als er geen specialistische hulp meer nodig is en u en uw kind zelf verder kunnen werken aan de problemen.

Soms is de behandeling bij de Bascule klaar maar is er nog wel andere hulp nog nodig. Wij bespreken met u waar u deze hulp het beste kunt krijgen. Vaak kunt u bij de vorige hulpverlener of een Ouder- en Kindteam, wijk- buurt-, of jeugdteam terecht. Wij dragen de zorg dan aan hen over.