Een behandeling bij de Bascule is teamwork: voor iedere regio staat er een team met specialisten voor u klaar. Zij bieden passende hulp voor de psychische problemen van uw kind. Ook als uw kind last heeft van meerdere problemen tegelijk, kan het regioteam uw kind goed behandelen. De behandelaren uit het regioteam kennen uw regio. Zij weten welke hulpverleners er zijn en werken samen als dat nodig is.

Een behandelteam bestaat bijvoorbeeld uit: psychologen, een kinder- en jeugdpsychiater, een systeemtherapeut, een kinderarts, een ouderbegeleider en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Als team werken zij samen om u en uw kind de beste behandeling te geven.

De experts

Elke behandelaar zit in een behandelteam en in één of meerdere expertisegroepen. In een expertisegroep zitten behandelaren die gespecialiseerd zijn in een bepaald kinder- en jeugdpsychiatrisch probleem. De expertisegroepen zijn gekoppeld aan een vakgroep. Daar delen de behandelaars kennis met elkaar, ze doen wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelen nieuwe behandelmethoden. Zo begrijpen we complexe problemen steeds beter en kunnen we deze beter behandelen.

Er zijn vier vakgroepen: 


De Bascule is een academisch centrum. Dat betekent dat wij naast onze betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek ook een deel van de opleiding verzorgen van kinder- en jeugdpsychiaters, GZ-psychologen, klinisch psychologen, klinisch neuropsychologen en psychotherapeuten.

Maak hier kennis met een aantal van onze medewerkers.