De Bascule is er voor kinderen, jongeren en gezinnen uit heel Nederland. Wilt u uw kind laten behandelen bij de Bascule? Dan heeft u een verwijzing en eventueel een perspectiefplan nodig. Een perspectiefplan is een plan waarin u aangeeft wat er speelt in het leven van uw kind. Ook staat hierin wat u denkt dat uw kind nodig heeft en wat u met de hulp wilt bereiken. Een medewerker van een Ouder- en Kindteam of Samen DOEN team (in Amsterdam), wijk- of jeugdteam (in de andere gemeenten) kan u helpen om een perspectiefplan te maken. Het perspectiefplan is in de regio AAZW verplicht als u kind hoogspecialistische zorg nodig heeft.

Een verwijzing kunt u krijgen van:

Zij kunnen uw kind bij de Bascule aanmelden. Met een verwijzing kunt u als ouder uw kind ook zelf aanmelden bij de Bascule. U kunt dan gebruikmaken van het digitale aanmeldformulier. De verwijzing en het eventuele perspectiefplan kunt u uploaden in het aanmeldformulier. 

Gecertificeerde instellingen voor jeugdbescherming of jeugdreclassering kunnen ook een aanmelding voor u doen. Zij gebruiken daarvoor het beveiligde digitale aanmeldformulier. Huisartsen kunnen ook ZorgDomein gebruiken.

Naar het aanmeldformulier

Meer informatie
Heeft u vragen over de aanmeldingsprocedure of het zorgaanbod? Bel dan op werkdagen van tussen 8.30 en 12.30 uur met het Centraal Aanmeld- en Informatiepunt (CAI): (020) 890 19 01. Mailen mag ook: cai@debascule.com. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Informatie voor verwijzers over aanmelden.