De PI-school Professor Waterink Noord is een pedologisch instituutschool. Dit is een school voor speciaal onderwijs voor kinderen met een ingewikkelde leer-, gedrags- of emotionele problemen. De school hoort bij de Bascule.

Speciaal onderwijs voor kinderen van 6-12 jaar
Deeltijdbehandeling

We noemen deze deeltijdbehandeling de “Basisklas”. Dit is een speciale klas waarin voor kinderen van 6-12 jaar waarin maximaal 7 kinderenbehandeling en onderwijs krijgen. Ze leren de dingen die nodig zijn om het weer goed te doen op school. Zoals doen wat de leerkracht zegt, omgaan met andere kinderen en geconcentreerd werken. Ze gaan 4 middagen per week naar de Basisklas. De ochtenden zitten ze in hun normale klas op de Professor Waterink Noord.


Op de PI-school Professor Waterink Noord zitten kinderen van 6 tot 12 jaar. Met deze kinderen ging het niet goed op een gewone school. Bijvoorbeeld door een gedragsprobleem, een leerprobleem of een psychisch probleem. Op de Professor Waterink Noord krijgen zij extra begeleiding. De leerkrachten werken nauw samen met de behandelaars van de Bascule.

Voor leerlingen die extra ondersteuning en behandeling nodig hebben is er de Basisklas. De Basisklas helpt kinderen die niet in een klas kunnen functioneren en daardoor vastlopen in het onderwijs.


 
 

Margo van der Stelt, behandelaar:

"We hebben de ouders en verzorgers hard nodig"

 
 

PI-school Professor Waterink Noord

Kopjachtplein 19

1034 JG Amsterdam

020 - 679 86 27 waterinknoord@debasculepi-scholen.nl Kopjachtplein 19 Amsterdam Routebeschrijving Met openbaar vervoer

Openingstijden: ma, di, do, vr: 8.00- 16.30 uur, woe: 9.00 - 14.30 uur

Bezoektijden: ma, di, do, vr: 8.00- 16.30 uur, woe: 9.00 - 14.30 uur

Informatie over behandelingen

Op de locatie worden behandelingen gegeven voor onder andere:

Autisme

Angststoornis

Complexe gedragsstoornis

ADHD

Depressie