De informatie op deze pagina kan regelmatig veranderen. Afhankelijk van contracten met gemeenten, het aantal aanmeldingen en het behandelaanbod kunnen zich wijzigingen voordoen. Wij doen ons best om de informatie zo actueel mogelijk te houden.

De Bascule biedt gespecialiseerde hulp voor kinderen, jongeren en gezinnen met psychische problemen die moeilijk te behandelen zijn. Wij zijn er voor kinderen, jongeren en gezinnen uit heel Nederland. Als u uw kind wilt laten behandelen bij de Bascule, heeft u een verwijzing nodig. 

Kinderen, jongeren en gezinnen uit de gemeenten de Ronde Venen, Stichtse Vecht, Woerden, Montfoort en Oudewater hebben toestemming nodig van het wijkteam voordat wij met de behandeling kunnen beginnen.

Komt u uit een van deze gemeenten?

 

Klik dan op uw gemeente voor meer informatie over hoe wij u en uw kind kunnen helpen. Wij zijn er ook voor u als u in een andere gemeente woont. Lees hier meer. 

Wachttijden

Wij doen ons best om u zo snel mogelijk te helpen. Voor bepaalde behandelingen zijn er helaas wachttijden. Lees hier hoe snel we met de behandeling kunnen beginnen. 

Aanmelden

De volgende mensen kunnen een kind, jongere of gezin verwijzen naar de Bascule:

  • huisartsen;
  • jeugdartsen;
  • medisch specialisten;
  • medewerkers van wijkteams;
  • medewerkers van Veilig Thuis en Samen DOEN;
  • instellingen voor jeugdbescherming of jeugdreclassering.

Hiervoor kunnen zij gebruikmaken van het beveiligde digitale aanmeldformulier. Huisartsen kunnen ook gebruikmaken van Zorgdomein.

Zelf uw kind aanmelden

Als u een verwijzing of beschikking heeft ontvangen van uw arts of gemeente, kunt u zelf uw kind aanmelden bij de Bascule. Lees hier welke informatie u nodig heeft om dit te doen. Als u uw kind bij de Bascule aanmeldt, bekijkt het inhoudelijk team van het Centraal Aanmeld- en Informatiepunt (CAI) of wij uw kind de juiste behandeling kunnen geven. U wordt hierover zo snel mogelijk geïnformeerd. 

Meer informatie

Heeft u vragen over de aanmeldingsprocedure, het zorgaanbod, of wilt u een second opinion aanvragen, dan kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur bellen met het Centraal Aanmeld- en Informatiepunt (CAI): 020 - 890 19 01. Mailen mag ook: cai@debascule.com. Onze medewerkers van het CAI helpen u graag. 

Wat gebeurt er als mijn kind is aangemeld? Hoe bereid ik mijn kind voor op een behandeling bij de Bascule?